OVER MIJ
Ik ben Tiemen: chef, presentator en verhalenmaker met Friese roots.
Mijn liefde voor de keuken begon al vroeg — als twaalfjarige stond ik achter de afwas, en vanaf dat moment wist ik: hier hoor ik thuis.
Na jaren in binnen- en buitenlandse keukens – van Bij Jef op Texel en Beulings in Amsterdam tot The Press Club in Melbourne – ontdekte ik dat koken voor mij meer is dan techniek. Het gaat om mensen, beleving en verhalen.
Na avonturen in Australië en Bali keerde ik terug naar Friesland, waar ik mijn passie voor lokaal eten opnieuw vond. Sindsdien heb ik gewerkt met restaurants als Salt (Terherne), Loev (Workum) en Blend (Bolsward), en organiseerde ik mijn eigen pop-up restaurant DYO in Workum – een reeks uitverkochte avonden vol eten, verhalen en verbinding.
Naast koken vertel ik verhalen als presentator en contentmaker. Zo maakte ik met Omroep Zuidwest een 12-delige serie over lokale boeren, en werkte ik samen met merken als Poiesz Supermarkten, Rio Mare en Krikke Vleesgroothandel.
Wat mij drijft? Mensen verbinden – met elkaar, met eten en met de plek waar ze zijn.
